Allah är med de som har tålamod

Visste ni att ordet sabr näms 90 gånger i den heliga koranen, och att vissa utav de verserna näms i surat al Baqara.

Troende! Sök med tålamod (Allahs) hjälp i bönen! Allah är sannerligen med de tålmodiga, de som håller ut
. [Al-Baqarah 2:153]

…och änglarna kommer emot dem från alla portar (och välkomnar dem). Fred! (Detta är lönen) för ert tålamod och er uthållighet! Vilken lycka i dessa boningar ! [13:24]

Vi skall visst låta er utstå prövningar genom fruktan, hungersnöd, förlust av egendom och liv, och frukten (av ert arbete). Förkunna för de tålmodiga och uthålliga ett glatt budskap, för dem som när de drabbas av olycka och motgång säger: ’Vi tillhör Allah och till Honom skall vi återvända.’ Förkunna för dem att deras Herre skall välsigna dem och innesluta dem i Sin Nåd; det är de som är rätt vägledda . [Al-Baqarah 2:155-157]

men vad sa vår underbara profet om sabr egentligen?

”Sa´d ibn Abi Waqqas sade: ”Jag frågade Profeten vem av människorna som blir hårdast prövad?” Han svarade:. ’Profeterna, sedan folket som agerar rätt, och så vidare till olika slags människor. Människan testas i enlighet med hans tro. Desto starkare tro, desto svårare prövningar, desto svagare tro, desto lättare prövningar. Den troende fortsätter att prövas tills han går på jorden med alla hans felaktiga gärningar förlåtna.” (al-Bukhari)

Ingen kan ges en bättre och mer omfattande gåva än tålamod.” (al-Bukhari och Muslim)

Febern får felaktigt agerande att falla bort från människan som löven faller från trädet.”

Den sjukes bön kommer aldrig bli oaccepterad, tills han blir bättre.”

precis som profeten sade vi männsikor testas i enlighet med våran tro. Desto starkare tro vi männsikor har, desto svårare prövningar vi går igenom. Må Allah subhanahu watala gör oss en utav de tålmodiga männsikorna Allahuma Amin.

Bra att tänka på

Mina syskon glöm inte göra tawbah innan ni sover för vem vet om ni vaknar upp imorgon? Allah samlar in alla själar under natten och lämnar de han vill dagen därefter. Vi ska alltid vara förberedda för döden. När du har dött har du påbörjat din egen lilla domedag. Kroppen dör men själen väntar på domedagen i den så kallade "barzakh" där man straffas eller belönas.
Är du min syster eller broder i islam redo för detta? Redo att lämna detta liv? Om inte se till att ta dig i kragen och inse att detta liv är inget annat än en prövning där man ska kämpa för att komma till Jannah. Döden kommer till ALLA människor.
Jag ber till Allah 'aza wajal att underlätta för oss att inte fastna i dunya och ha döden i våra tankar kontinuerligt(att tänka på döden mjukar upp det hårda hjärtat), Amiin!

Denna fina text hittade jag som någon skrivit mashallah!

Något vi bör tänka på

Ibland stöter vi männsikor självklart på svåra prövningar. Vad händer då? Jo helt plöstligt vänder vi oss till Allah subhanahu watala ,vi kanske börjar be bönerna i tid, vi vaknar till fajir bönen , vi läser koran oftare , vi kanske ber extra, vi gör helt enkelt de som vi vet gör Allah nöjd, för att han ska befria oss ifrån de svårigheterna som vi går igenom. Det kanske går en vecka, en månad, tre månader, så fort vi känner att vi klarat oss igenom prövningarna och att allah har underlättat för oss så är det lätt att vi sakta men säkert glider ifrån de rutinerna som vi hade. Helt plöstligt så kanske man inte läser koranen lika ofta sakta men säkert så kanske man inte vaknar upp till fajir, eller ber bönerna i tid. varför gör vi så? visst är det bra att vi vänder oss till Allah än någon annan när vi stöter på svårigheter eller problem, men varför ska det behövas finnas problem för det? varför har vi inte de extra rutinerna när vi har det bra. Tyckte bara att de något vi alla bör tänka på och även jobba på ,en påminnelse först och främst till mig själv sedan er.

                              

Äktenskap

Va din makes bästa vän

Försök sitta ner och fundera på vad för egenskaper än bästa vän har , och bli en bästa vän för honom. Det kan betyda att ni delar intressen, erfarenheter, drömmar, misslyckande och störningar. Att förstå maken sympatier, och motviljor, undvika från att säga sådant som sårar eller skadar honom. Låt din make finna ro hos dig och inte hos någon annan. En make ska vara den typen av vän som man vill behålla hela livet.



Vikten av att betona de bästa i din make/maka

Det finns ingen människa idag som är utrustad med alla de bästa egenskaperna, därför bör vi lägga tonvikten på de positiva egenskaperna som en make äger. Uppmuntran, beröm och tacksamhet bör uttryckas på ett regelbundet basis. Eftersom detta kommer stärka hans positiva egenskaper och vara till nytta för utvecklingen av andra. Ett försök bör göras för att förbise eller ignorera negativa egenskaper, som profeten, sallallahu alayhe wa sallam, sade: "En troende man bör inte ha någon illvilja mot en troende kvinna. Han kanske ogillar en egenskap i henne, men kan finna varandra i henne som är glädjande. "(Muslim)

                    

Teman

Denna vecka tänker jag ta upp ämnet äktenkap väldigt mycket, och vikten på hur man bör behandla varandra och på vad man bör tänka på. Tänkte att jag varje vecka kör på ett visst ämne hoppas nu gillar detta ,så komentera gärna!! kraaam

Salam alykom!

Så vart det äntligen fredag! Åt just frukost och ska snart genast sätta igång med pluggandet! Sedan så bli säkert fredagsmys, har iallafall inga fasta planer får se hur dagen blir inshallah

Påminnelse för alla som går igenom svåra tider

Allah never throws you deeper than you can go.He throws you from such a height were He knows yes you may fall, gain a few scratches, and open wounds, but he also knows how much sabr, tolerance and will power you have to stand back up. Yes we all complain ,moan and cry saying WHY ME! but why do we forget this life is a test Allah is making you ,not breaking you He is by your side! He is you shadow and your guiding light

                        

Kom ihåg att din partner är även en syster eller broder i Islam

De väldigt viktigt att vi som gifta par ofta påminner oss själva om att din make faktiskt också är en Border i islam för dig. De väldigt vanligt att vi ibland som människor behandlar andra utanför hemmet med vänlighet och uppriktighet, men beter oss sedan på ett helt annat sätt gentemot våra egna makar eller familje medlemmar. Lättare sagt de människor som man bor under samma tak med. Därför är det viktigt att komma ihåg att din make är även en broder till dig i islam, och att de rättigheter och skyldigheter för det allmänna broderskapet(systerskapet) i islam bör också ligga till grund för den äktenskapliga relationen.

Fika paus

Godmorgon!

Vaknade för drygt två timmar sen. Började med att fixa frukost till mig,sedan drog jag iväg till dagiset på gården för att lämna in mitt Cv. Ni fattar inte dagiset ligger mindren 10steg ifrån där ja bor , och det tog mig två veckor tills jag orkade ner dit. snacka om att man blivit raslös nu n jär man inte pluggar på heltid längre!Ni försjtår de just därför som jag behöver ett jobb!! Nu ska jag iallfall börja plugga hörs senare kraam

Något vi alla bör hålla oss borta ifrån

Allahs Profet (frid vare över honom) sade: "Undvik misstänksamhet, för misstänksamhet är den största lögnen. Var inte nyfikna på varandra, och spionera inte på varandra. Var inte avundsjuka mot varandra. Vänd inte ryggen åt varandra. Hys inte agg mot varandra. Utan var Allahs tjänare som bröder sinsemellan."

al-Bukhari (6064), Muslim (2563)

Dagens Lunch

Dagens Lunch blev korvstroganoff som min underbara man lärt mig Laga! super enkelt och gott!

Recept 
              : Hacka lök och stek i stekpannan med lite olja.
          
            : Hacka sedan avlånga korv bitar och blanda tillsammans med löken tills korven får en färg
          
 : Häll sedan i korvstroganoffens färdiga (fusk) krydda finns i nästan alla matbutiker,tillsamman med cream fresh och vatten vips så var denna rätt färdig på bara ett par minuter, går att äta helst med ris eller pasta. istället för sallad vid sidan om hade jag idag feta ost, jalapinos och rostadlök mums!

                       

                                

                

I Guds Den Nåderikes ,Den Barmhärtiges Namn

Salam Aleykom! idag pluggades det riktigt bra Allhamdulillah! både hemma ,och i studierummet med syrran.
.Fick även ett svar från jobbet jag hade sökt till i solna ,att jag är välkommen på ett jobb intervju nästa vecka måndag inshallah! hoppas verkligen att det går bra och att jag kommer trivas där.

Fika paus

plugghörna

             

Godmorgon

Idag bestämde jag mig för att vakna tidigt. Var tvungen att göra vissa samtal. Men nu så sitter jag vid köksbordet här och försöker komma igång med pluggandet. Blir inget pluggande på biblioteket just för att min hämska pollen blivit värre, vill inte sitta hosta och nysa hela tiden framför andra haha.Inga direkt planer för vad som ska göras idag ,förutom att jag kanske går ut en sväng med pappa senare för att övningsköra. Hörs senare iallafall kraam

I Guds Den Nåderikes ,Den Barmhärtiges Namn

Rabbana Atina Fi ad-Dunya Hasana wa fi Al-akhira Hasana Wa Qina Adhaba An-Nar

"OUR LORD GIVE US IN THIS WORLD (THAT WHICH IS) GOOD AND IN THE HERAFTER(THAT WHICH IS) GOOD AND PROTECT US FROM THE PUNISHMENT OF THE FIRE"

                                    

I Guds Den Nåderikes ,Den Barmhärtiges Namn



                                  


Ha inga orealistiska förväntningar!

De väldigt vanligt att innan man träder in i ett äktenskap oftast har orealistiska förväntningar på hur ens make eller framtida man ska vara. Oftast förväntar vi oss att han ska vara perfekt i alla avseenden.  Många kanske önskar sig en praktiserande man, en förstående man, lugn, vild, känslosam, stresstålig. Det är väldigt sällan som man hittar alla egenskaper man önskat sig i en person direkt. Att redan ha sådana förväntningar kan vara ett problem som kan leda till bekymmer. Precis som han har några brister som du kanske inte gillar så kommer han finna brister hos dig. Det är väldigt viktigt att man då inte blir upprörd och skapar problem utan påminner sig själv om att Allah subhanahu wataala skapade människan som ofullkomliga varelser, vilket innebär att många misstag kommer att göras och brister kommer finnas. Istället bör vi vrida på bordet och inte förvänta oss orealistiska förväntningar, så att vi blir överraskade och glada när vår älskade make är mycket mer än vi någonsin hade hoppats på. Detta i sin tur kommer leda till ett förnöjsamt äktenskap. En påminnelse till både mig och er!

Vad man bör tänka på innan man träder in i ett äktenskap

Innan giftermål är det väldigt viktigt att båda partnerna träder in i äktenskapet med ren avsikt, som glädjer Allah subhanahu watala. Gifter jag mig för att alla andra gör det? gifter jag mig bara för att få komma bort hemifrån? Eller gifter jag mig endast för att skaffa barn och inget annat? Eller väljer jag att gifta mig för att komplettera min deen med en gudsfruktig man för att komma närmare min skapare. Det jag vill komma fram till är att de oerhört viktigt att man har en ren avsikt innan man träder in i ett äktenskap. För med Allahs vilja kommer man då få både nåd och välsignelser. I sig blir detta då ett äktenskap i handling av dyrkan till den alls mäktige som kommer att leda till ett lyckat äktenskap med både fred och stabilitet inshallah.



Årets första vår grill


              



                



            

Vååååår

Salam aleykom!! vill bara börja med att säga vilket underbaaaart väder mashallah. Är personligen inget fan av sommaren men våren och hösten älskar jag! Idag åkte familjen till uppsala förutom mig mammma och syrran. Vi bestämde oss genast för att hitta på något kul och det blev grill ute i härliga huvudsta. Riktigt kul ,avkopplande och skönt var det med straden vid sidan. Kom just hem. Inget plugg blev det igår inte:( men få hoppas på att jag får något gjort ikväll inshallah! vet fortfarande inte hur man lägger ut bilder på bloggen när jag klurat ut det så bjuder jag på några. Ha det bäst!
RSS 2.0